Водещата на „Папараци" по Би Ти Ви Николета Лозанова e повтаряла ХI клас и едвам е завършила гимназията, в която е учила в Пловдив. Плеймейтката е имала двойки по математика, химия, физика и физическо, разкрива „Всеки ден".


Бившата жена на Валери Божинов, с която той в момента е в развод, сама си признава, че й е било трудно в училище и зорлем е добутала до финала в школото „Константин Величков". Имала е тройка по физическо, а математиката и особено геометрията са й били „тъмна Индия". Крие обаче, че положението е било толкова зле, че се е наложило да кара XI клас два пъти.


„Срамува се от училищните си години и бележниците си пълни с двойки. Тя и сега не може да смята и прави грешки, а таблицата за умножение не я знае. Покрай математиката беше зле с точните науки, химията и физиката също не й вървяха", издават съученички на Николета.


Лозанова все пак изкласила училище и се отправила към столицата, където щурмувала конкурса на „Плейбой" и се окичила с първото място на еротичното шоу.
Както „Всеки ден" писа, Николета се записа в Университета за национално и световно стопанство в София, но не успя да го завърши. Тя бе набутана там от тогавашното си гадже - сина на взривения в асансьор бос от СИК Стоил Славов - Жоро Главата, но не изкара и един семестър в икономическия университет, защото е била скъсана на всички изпити, издадоха преди време колеги на пловдивчанката.


Образованието й е обект на пpиcмex в Би Tи Bи. Там вcичĸи говорят зад гърба й, че е недопустимо чoвeĸ cъc cpeднo, който не е прочел и 2 книги през живота си, да работи в телевизия, пpи това ĸaтo вoдeщa нa пpeдaвaнe. Най-възмутен бил Венелин Петков, който наричал Николета „позорът на Би Ти Ви" и „най-голямото медийно недоразумение на света". При всяка среща с шефа на телевизията Павел Станчев той поставял въпроса кога най-после Николета ще бъде уволнена и се опитал да му внуши, че Лозанова подронва имиджа на медията.