Тази вечер отбелязахме 100-годишнината от Първата световна война, в която има загинали и хора от Етрополе.
След панихидата пред Паметника на загиналите във войните етрополци, отслужена от отец Христо,  бяха поднасени  венци и цветя от името на инж.Богомил Георгиев-кмет на Община Етрополе и Христо Андреев-председател на Общински съвет Етрополе, ПП"ГЕРБ", Общинския съвет на БСП-Етрополе, РПК-Етрополе, Историческия музей, СОУ"Хр.Ясенов" и ОУ"Хр.Ботев" Етрополе, Алианс Български командоси и Дружеството на диабетиците.
 
На последвалото събрание в Малкия салон на НЧ "Тодор Пеев-1871" присъстваха инж.Богомил Георгиев-кмет на Община Етрополе, подп. Ивайло Цанев от Централно военно окръжие, ген.Стоян Топалов - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, подп. Цветан Ночев - член на Контролната комисия и Красимир Узунов - президент на Агенция и Радио "Фокус".
От името на ръководството на Централно военно окръжие на полк. инж.Богомил Георгиев бяха връчени юбилеен плакет и удостоверение по повод 135 години от създаването на окръжията в България.
Той получи и благодарствено писмо от началника на Централното военно окръжие за ползотворната съвместна работа с Община Етрополе.
Срещата продължи с презентация от Историческия музей-Етрополе на тема "100 години от включването на България в Първата световна война".
След презентацията Красимир Узунов изложи някои акценти върху важни личности и сражения по време на Първата световна войната. 


 Имената на героите, които богатата история на нашия град е съхранила през десетилетията, и днес заслужават нашето преклонение и уважение. Със своето себеотрицание и патриотизъм те са част от величието на България и българския дух: генерал Павел Христов; генерал-майор Иван Павлов Кючуков; генерал Велизар Манолов Лазаров; капитан Бончо Василев Боцов; капитан Христо Хинов Христов; капитан Иван Гаврилов Дивчев; поручик Христо Ясенов; Недялко Йосифов Попов; поручик Георги Савов Василев; поручик Георги Попсимеонов Арнаудов; Христо Тотев.