Второ свлачище подкопа международния път Е-79 между Мездра и Ботевград, където колони тежки тирове се разминават на косъм над пропастта. Според шофьорите цяло чудо е, че тук все още не е станала катастрофа, защото трафикът е много натоварен по направлението Дунав мост-2.


На практика този участък от международното шосе няма алтернатива и е невъзможно пътят да бъде затворен за укрепване на свлачището. Байпасите обаче са само временна мярка и според шофьорите не решават, а само отлагат проблемите.


Йордан, шофьор: “На тези участъци е критично положението, но няма да ги оправят скоро, не и по този начин. Най-добрият вариант е пътят да се ремонтира основно и ще струва по-евтино, да не говорим, че ще коства по-малко човешки животи и травми”.


От Агенция “Пътна инфраструктура” започнаха аварийно-спасителни действия, но вместо да се укрепва пропадналия участък, се дълбае съседния склон, за да могат да се разминават колите.


Работниците на обекта се оплакаха, че въпреки сигнализацията автомобилите продължават да хвърчат с висока скорост.


От фирмата, която ремонтира пътя казаха, че строителните дейности трябва да завършат до края на тази седмица, за да изпреварят снега и поледиците.