17-годишен мъж е починал от прободна рана в областта на сърцето. Момчето е от Ботевград, но живеело в Скравена, при приятелката си – 14-годишно момиче. Трагедията се разиграла снощи в ромската махала на селото. Между двамата избухнал скандал, който завършил със смърт.


Момичето е задържано в полицейското управление в Ботевград по подозрение, че тя е наръгала приятеля си. Нейни близки обаче твърдят, че след като двамата се скарали, момчето излязло навън и сложило край на живота си.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София:


Непълнолетна извършителка на тежко криминално престъпление е задържана от служители на ОДМВР- София


Около 16.35 часа на 29 ноември в РУ- Ботевград е получен сигнал от служител на спешна помощ за починал пациент с прободна рана в областта на сърцето в с. Скравена. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който установил трупа на 17- годишен младеж. При огледа на местопроизшествието,  извършен от служители на ОДМВР- София и РУ- Ботевград, е изяснено, че след възникнал скандал между потърпевшия и живеещата с него на семейни начала 14- годишна девойка, непълнолетната му е нанесла прободна рана с кухненски нож в областта на сърцето. Извършителката на тежкото престъпление е задържана за срок до 24 часа и случаят е докладван в Софийска окръжна прокуратура. По случая е образувано следствено дело за извършено престъпление по чл. 115 от НК. Действията по разследването продължават.