От началото на годината кражбите в най-големия магазин на територията на града драстично са намалели. Това се дължи преди всичко на предприетите строги мерки за ограничаване на престъпленията – назначаване на по-голям брой охранители и монтиране на повече камери за наблюдение в обекта. Макар и по рядко, но опити за кражби в магазина продължават да се случват. Бдителната охрана обаче не пропускала да залови извършителите на местопрестъплението.

Статистиката до момента сочи, че сред недобросъвестните клиенти на търговския обект попадат предимно хора, които са известни в града. Така например наскоро е бил заловен местен бизнесмен, направил опит да открадне месо и колбаси. Мъжът подал за маркиране само част от покупките, а след това ги върнал в кошницата, където били немаркираните продукти. Престъпните му действия обаче били разкрити. Бизнесменът платил в троен размер открадната стока. Уличена в кражба била и жена, която заемала отговорен пост в бившия завод „Микроелектроника”. Тя скрила продукти в дамската си чанта, но камерите я заснели точно в този момент. Първо жената категорично отказвала да плати в троен размер сметката, но променила бързо решението си, след като ръководството на магазина я заплашило, че ще уведоми медиите за случая. Така до намеса на полицията въобще не се стигнало – научи наш репортер.

Нскоро в магазин „Европа” е открит телефон, на който добросъвестните клиентите могат да подават сигнали и да отправят препоръки. Номерът 0884 888 208 е изписан на всяка една от касите в търговския обект.