Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.
На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.
В Етрополска община денят беше отбелязан на 3 декември, когато на територията на фабрика „Етрима” се разигра показно занятие за гасене на пожар с участие на Доброволния отряд към Районната противопожарна служба.
Десетте от общо 15 доброволци показаха висока натренираност за работа в екип със щатните пожарникари. В края на занятието получиха висока оценка от гл.инспектор Светослав Стефанов - началник на РУ "Пожарна безопасност и защита на населението" и от заместник-областния управител Николай Николов.
Доброволният отряд е единственият от Софийска област, който участва в реална обстановка. Екипът е оборудван напълно за работа, със зимно и лятно облекло, обувки и каски. Всички са снабдени със сертификат за работа в трудни условия.


На снимката: на разбор в края на занятието