Намалява броят на личните лекари в страната, като най-малко те са в Кърджали и Разград, каза пред журналисти Галя Йорданова, директор на дирекция "Извънболнична медицинска и дентална помощ" към Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Средно един общопрактикуващ лекар в страната обслужва 1749 пациенти. Най-голям брой общопрактикуващи лекари има Плевен, Добрич и Стара Загора. Намалява и броят на лекарите по дентална медицина, посочи Йорданова, цитирана от БТА. По данни на НЗОК най-много лекари по дентална медицина има в Пловдив и в София-гад, а най-малко - в Търговище. За изминалите 9 месеца на тази година в извънболничната помощ са били извършени 14 151 медицински и финансови проверки. Проверките са били свързани основно с условията и реда за оказване на медицинска помощ, като над 1800 са установили неполучена медицинска помощ на диспансеризирани пациенти. С 12.5 на сто са нараснали глобите в сравнение с деветте месеца на миналата година. Жалбите на пациентите са били свързани с предоставяне на недостатъчна медицинска помощ, отказ от издаване на направление, грубо отношение. Жалбите до момента са 491, като 201 от тях са били неоснователни, каза още Йорданова.


Намалява броят на личните лекари в страната, като най-малко те са в Кърджали и Разград, каза пред журналисти Галя Йорданова, директор на дирекция "Извънболнична медицинска и дентална помощ" към Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Средно един общопрактикуващ лекар в страната обслужва 1749 пациенти. Най-голям брой общопрактикуващи лекари има Плевен, Добрич и Стара Загора. Намалява и броят на лекарите по дентална медицина, посочи Йорданова, цитирана от БТА. По данни на НЗОК най-много лекари по дентална медицина има в Пловдив и в София-гад, а най-малко - в Търговище. За изминалите 9 месеца на тази година в извънболничната помощ са били извършени 14 151 медицински и финансови проверки. Проверките са били свързани основно с условията и реда за оказване на медицинска помощ, като над 1800 са установили неполучена медицинска помощ на диспансеризирани пациенти. С 12.5 на сто са нараснали глобите в сравнение с деветте месеца на миналата година. Жалбите на пациентите са били свързани с предоставяне на недостатъчна медицинска помощ, отказ от издаване на направление, грубо отношение. Жалбите до момента са 491, като 201 от тях са били неоснователни, каза още Йорданова.Намалява броят на личните лекари в страната, като най-малко те са в Кърджали и Разград, каза пред журналисти Галя Йорданова, директор на дирекция "Извънболнична медицинска и дентална помощ" към Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Средно един общопрактикуващ лекар в страната обслужва 1749 пациенти. Най-голям брой общопрактикуващи лекари има Плевен, Добрич и Стара Загора. Намалява и броят на лекарите по дентална медицина, посочи Йорданова, цитирана от БТА. По данни на НЗОК най-много лекари по дентална медицина има в Пловдив и в София-гад, а най-малко - в Търговище. За изминалите 9 месеца на тази година в извънболничната помощ са били извършени 14 151 медицински и финансови проверки. Проверките са били свързани основно с условията и реда за оказване на медицинска помощ, като над 1800 са установили неполучена медицинска помощ на диспансеризирани пациенти. С 12.5 на сто са нараснали глобите в сравнение с деветте месеца на миналата година. Жалбите на пациентите са били свързани с предоставяне на недостатъчна медицинска помощ, отказ от издаване на направление, грубо отношение. Жалбите до момента са 491, като 201 от тях са били неоснователни, каза още Йорданова.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/321685-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8.html