Кейти Пери е начело на класацията на Forbes за най-печеливши изпълнители за 2015 г. Турнетата на изпълнителите се оказват основният източник на печалба в музикалната индустрия.


А май никой не е по-добър пример за това от най-печелившя изпълнител в света според Forbes - Кейти Пери.


Звездата е спечелила 135 милиона долара, превръщайки се в № 1 не само сред колегите си за 2015 г., но въобще сред известните личности на планетата.


Следва боксьорите Флойд Мейуедър и Мани Пакиао по печалба. Тя е получавала брутно по над 2 милиона долара във всеки град по време на турнето си Prismatic World Tour.


Сумата значително нараства, като се прибавят договорите с Claire's, Coty и Covergirl. Веднага след нея в класацията са младежката поп група One Direction (130 млн. долара) и кънтри певецът Гарт Брукс (90 млн. долара).


Тейлър Суифт е на четвърто място с печалба от 80 млн. долара, подкрепена от представянето на албума ѝ „1989", най-продаваната тава за 2014 г. с над 3,6 млн. продадени копия.


Печалбата отново е в резултат предимно на турнето ѝ, от което печели средно по 4 млн. долара на концерт. Това я прави основен конкурент за първата позиция в класацията през следващата година.