Идеята за видеото е на гимназиста Иван Мирославов Иванов, който е доброволец на Кампания А21 – неправителствена организация, която се бори с една от най-големите несправедливости на нашето време – трафика на хора. Именно този проблем се разглежда във видеото. Млад мъж, който кандидатства за работа, доверчиво предоставя личната си карта на работодателя, след което в офиса нахлуват лица, които се опитват по насилствен начин и със заплахи да го накарат да подпише договор за работа с неприемливи клаузи. Накрая се оказва, че става дума за експеримент със скрита камера. 


Във видеото участват ученици от 10 "б" клас. Това са Ивета Алексиева - в ролята на работодател; Иван Мирославов Иванов е жертвата на трафик, Васил Печовски е в образа на трафиканта; Иван Николаев Иванов и Ивайло Георгиев изпълняват ролите на полицая и охранителя.


„Заснехме и монтирахме видеото за три седмици, дори веднъж изиграхме всичко без да включим камерите, но ни беше забавно. Този проект осъществихме с помощта на нашия преподавател по информационни технологии Красимир Божинов, на когото сърдечно благодарим”, сподели пред наш репортер Иван Иванов. 


Видеото е подготвено специално за фестивала на мобилното кино „Кино в длан”, организиран от Народно читалище „Добри Войников” – град Шумен. Целта на форума е да популяризира независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии. Фестивалът се стреми да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани на Република България, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии да постигнат своята личностна реализация. Наградният фонд е 3000 лева, съобщават организаторите.