Соня Николова е на 39 години. Дъщеричката й Велимира е родена на 9 май миналата година. Когато забременяла, Соня била на седмото небе. Щастието личало по усмивката, която не слизала от лицето й.  В петия месец, докато се къпела,  усетила малка бучка на шията си. В първия момент не й обърнала особено внимание и не се уплашила. Бучката обаче започнала да расте, тогава казала на съпруга си, а след това на родителите си. Отишла на преглед. Лекарите –онколози и акушери, направили консилиум и решили да изчакат два месеца, за да могат да извадят бебето и веднага да започнат лечение на майката.
На 9 май Велимира се родила в чудесно здраве, макар че била недоносена.  Майка й обаче започнала лъче и химио-терапия. След първия курс се почувствала добре,  цялото семейство я обгрижвало. Малката Велимира я радвала... Но Соня започнала да отслабва. Изгубила почти половината от теглото си. Започнало  главоболие, затворило се едното й око.  Първоначално лекарите от Токуда и Онкологичната болница замисляли комбинирано лечение, но в един момент се отказали. Проф. Първанова, която водила лечението, препоръчала лечение в Германия. Само в Мюнхен и Хайделберг  разполагат с такива кибер-ножове, които могат да оперират Соня.
 За лечението обаче са нужни 20 000 евро. Семейството на Соня не разполага с такава сума. От 5 години тя работи в ЕПИК и със съпруга си разчитат единствено на заплатите. Живеят при родителите на Соня, които също са със скромни възможности.
Приятели и близки на Соня започнаха кампания за  събиране на средства за лечението на Соня.  Те се обръщат към всички ботевградчани със зов за помощ. 20 000 евро ще дадат шанс на Соня да отгледа дъщеричка си. Те  вярват, че на Коледа стават чудеса!
 
СОНЯ ВЕЛКОВА НИКОЛОВА СМЕТКА В ЛЕВА
BG26 UBBS 8002 4040 0449 40
СМЕТКА В ЕВРО
BG78 UBBS 8002 4448 88911