37-годишният късметлия от Ботевград платил обяд с печелившия бон


Стоян Първанов е името на късметлията, който грабна първия смартфон в Лотарията с касови бележки на НАП и Министерство на финансите. 37-годишният печеливш от Ботевград е направил своята регистрация в сайта на Лотарията – www.kasovbon.bg, на 7 декември, а е спечелил с касова бележка за 3,35 лв., въведена на следващия ден – 8 декември. Късметлийската касова бележка Стоян получил срещу обяда си същия ден.


Само за последните четири дни в сайта са регистрирани 540 000 касови бележки на обща стойност 7,5 млн. лв. Тези бонове ще участват в тегленето на втората награда от Лотарията. Вторият късметлия от Лотарията на НАП и МФ ще стане ясен на 27 декември, отново в ефира на Българската национална телевизия в предаването „Денят започва с Георги Любенов“. Наградата е смарт телефон с четири-ядрен процесор, 2 СИМ-карти, 5,3 инча HD дисплей със 180-градуса зрителен ъгъл. 


До момента сайтът на играта www.kasovbon.bg е посетен близо 6,5 млн. пъти, регистрирани са над 4,6 млн. касови бележки на обща стойност 62 млн. лв. 


Да участва в Лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.


От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. 


Всеки, който иска да участва в Лотария с касови бележки, може да се запознае с отговорите на най-често задаваните въпроси за кампанията, достъпни на интернет страницата www.kasovbon.bg