Общо 6 452 лева са събрани от коледната работилница, изложбата-базар на коледни сувенири, картички и други предмети, изработени от детските градини, и от коледния концерт, който се състоя снощи в големия салон на читалище „Христо Ботев”. Това съобщиха преди минути от местната структура на ГЕРБ и Сдружение „За Ботевград” – организатори на благотворителната кампания. Организаторите обяви, че в общата сума са включени 250 лева от продажбата на коледни картички, изработени от възпитаниците на училище "Европа" и 310 лева от коледния базар в читалище "Христо Ботев". 


Средствата са преброени от тричленна комисия в присъствието на представители на организаторите. Сумата е разделена на три равни части – по 2 150 лева. Парите вече са предадени на родителите на Йоана и Вики и на бабата на двете братчета Илиян и Лъчезар, останали без родители. Те изразяват своята искрена благодарност на организаторите и дарителите и пожелават на тях, както и на всички жители на Община Ботевград, да са здрави, щастливи и благословени.


„Ще запазя плаката от кампанията, за да напомня на внуците ми за доброто, което хората сториха за тях. Искам и те да израснат добри хора, и да вършат добри дела, да помагат на нуждаещи се”, каза пред наш репортер Цветана Йорданова, баба на Илиян и Лъчезар