Академия "Христо Стоичков" започва да мисли с изпреварващи ходове и обявява кампания за селектирането на вратари, родени през 2003 и 2004 година, половин година преди кастинга за набиране на играчи за 2003 година в Етрополе.


Желаещите да се тестват и да започнат подготовка в академията при пълна и безплатна издръжка да се обърнат към треньора на вратарите Христо Стаменов, на телефон 0887756340. Младият наставник е шампион на България с Чавдар до 17 години, а преди няколко години бе пред трансфер в Англия.


Именно на Острова разгръщат талант Димитър Евтимов, в двукратния еврошампион Нотингам Форест и Димитър Митов, в лондонския Чарлтън. И двете момчета са възпитаници на академия "Христо Стоичков", и двете момчета преминаха на Албиона директно от Етрополе. Със сигурност вратарската школа на академията е най-авторитетната българска такава зад граница в момента.


Междувременно стана известно, че от 4 април до 9 април ще се изиграе първия за годината турнир, организиран от агенция "Проспорт", именно в Етрополе, а състезателите ще бъдат настанени в шикозния хотел "Еверест" в града. Състезанието ще бъде в две възрасти. При родени след 1 януари 2004 година и при родени след 1 януари 2005 година. Съответно във формации - деца 9 и деца 7.


Вече има заявени отбори, а други желаещи могат да се обърнат за уточнение и записвания към директора на турнира Петьо Костадинов, Управител на Проспорт медиа, регистриран агент на Българския футболен съюз, Италианската футболна асоциация и интермедиатор на Английската футболна асоциация. До края на седмицата участниците ще бъдат известни.


Турнирът ще даде възможност за изява на момчетата от подготвителните групи в клубовете по време на априлската ученическа ваканция. В същото време те ще имат шанс да покажат възможности директно пред скаутите на академия "Христо Стоичков, половин година преди традиционния кастинг. / PROSPORT