Тялото на 36-годишния Петър Василев- Пинко е намерено на паркинг между „Топливо” и Горското стопанство. На главата му има следа от жесток дар, но криминалистите с категоричност не могат да кажат от какво е. Не изключват и да е от куршум, но може да е ударен с чук, брадва или друг метален предмет.
Явно нападателите са знаели, че той държи автомобилите си на орханяемия паркинг и затова са го причакали там.
Тялото е закарано за аутопсия в Съдебна медицина. Още в нощта на убийството – 16 срещу 17 януари, полицията започна разследване. Вчера са задържани няколко души, за които има подоздрение, че са замесени в престъплението. Една от работните версии е спор за бизнеса с проститутки.
Пинко е прекарал 10 г. от живота си в затвора. Рецидивистът има присъди за трафик на проститутки, грабежи, кражби, хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда. Въпреки че няма нито един работен ден, Пинко  демонстрираше висок стандарт в Ботевград. Той, брат му и баща му имали общо 10 коли, последната от които е Audi Q7.
През 2011 г. Василев е задържан при мащабна акция „Пеперудите” срещу сводници в Ботевград. Арестувани бяха 12 души. Брат му Васил успя да се измъкне, но година по-късно е арестуван в Италия, където е бил заради бизнеса с проститутки. Сега излежава присъда в София, но според неофициални източници, от няколко дни си бил в Ботевград в отпуск от затвора.