Те са двама братя на 23 и 24 години. Задържани са за 72 часа и предстои да им бъде повдигнато обвинение, съобщиха от полицията. И двамата са криминално проявени, родени са в Ботевград, но от няколко години живеели извън общината.
Част от откраднатите вещи от дома на Стефка Бончева са намерени, съобщиха още от полицията.
75-годишната Стефка Бончева бе нападната  през нощта на Коледа докато спи.  Тя живее в малко стопанство край Ботевград, където отглежда животни. Маскираните мъже я вързали и удряли, искали да им каже къде са парите и ключа от леката й кола. Заплашвали я, че ще й отрежат главата с резачка. Преобърнали къщата й и задигнали около 100 лева, всичките й електрически инструменти от стопанството, лаптоп, мобилен телефон и личните документи.
Едва след няколко часа възрастната жена  успяла да се развърже и да повика помощ. По-късно при медицински преглед се установи, че освен шока, който е преживяла, тя има и счупени ребра.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР – София:


Разследването по случая започнало преди месец, когато около 1.20 часа през нощта на Коледа  в РУ - Ботевград се получил сигнал от 74- годишна жена, че е била ограбена в обитаваната от нея дървена постройка, намираща са в местността „Мъртвица“ в землището на града. На адреса незабавно били изпратени полицейски служители, на които потърпевшата разказала, че е била завързана с въже от  непознати лица, които след като я привели в безпомощно състояние, са отнели лаптоп, два мобилни телефона, газов пистолет, лични документи и сумата от около 100 лева. По случая било образувано досъдебно производство и предприети действия по установяването на извършителите на криминалното деяние. След упорита няколкоседмична работа на ботевградските криминалисти и множество оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия, проведени съвместно с колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и тези от РУ- Елин Пелин, авторите на грабежа били разкрити, а част от отнетите от тях вещи- намерени и иззети. На братята Г.Д./23г./ и Д.Д./27г./ от с. Новачене, и двамата криминално проявени и осъждани, са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от НК и им е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.