С прекрасно време и много участници се проведе Традиционния зимен спортно-туристически празник «Камичето'2016». Тази година той беше на 30 януари - по традиция последната събота на месеца. Празникът се организира от Община Правец, съвместно със сдружение «Спортно-туристическо дружество Градище-Златан Чорбанов». 


Както всяка година, за жителите и гостите беше приготвена боб чорба и чай. Този път, желаещите можеха да опитат и греяното вино на готвачите. Организаторите бяха подсигурили и буре с червено вино. 


Проведоха се традиционните игри за деца и възрастни - скачане с чували и теглене на въже, както и други забавни игри . Празникът протече с много весело настроение и активно участие в състезанията и хората. 


60-годишната традиция датира от зимата на 1976 година, когато  на 20 януари туристическото дружество в Правец провежда своя зимен празник в местността «Градице». На това възвишение се намират останки и от съществуваща крепост, което е свидетелство за това, че местността е била обитавана от местните жители.


Допирът с природата остави силно впечатление и незабравими преживявания във всички участници. Много правчани, които не живеят тук, дойдоха специално за мероприятието. Много млади хора се качиха на местността пеша и се включиха в организираните забавления.