Стефан Стефанов, зам.директор на Горско стопанство Ботевград, е получил последно предупреждение за уволнение, научи наш репортер. Причината е  катастрофа на 20 февруари  /събота/ вечерта, в която Стефан Стефанов участва. Управляваният от него джип Нисан се е ударил в лек автомобил. При проверка с дрегер  е установено, че Стефан Стефанов е шофирал с 2.77 промила алкохол в кръвта.


Кататрофата стана на булевард „Цар Освободител” на изхода на Ботевград за Трудовец. След пътния инцидент Стефанов е задържан за 24 часа в РУ Ботевград. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б от НК 


Мотивът за наложеното административно наказание е уронване престижа на институцията.


Ето и официалната информация на ОДМВР - София:


Задържан е мъж от Ботевград, шофирал с над 2 промила алкохол.


На 20 февруари около 19 часа при обработването на пътен инцидент с материални щети служители на РУ - Ботевград изпробвали за употреба на алкохол водачите на двата автомобила. Дрегерът отчел, че единият от тях - С.С./44г./ от Ботевград, е седнал зад волана с 2.77 промила, поради което е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б от НК.