В многофункционалната зала на НЧ „Тодор Пеев-1871” тази вечер, 24 февруари, беше представена десетата, юбилейна, книжка от поредицата „Омайничета” с творби на членове на литературния кръжок към читалището.
Ръководител на кръжока е Евгения Христова. Дванадесет талантливи етрополчета са представени с 45 техни творби-разкази и стихотворения. Представяме ги по азбучен ред, така както са в сборника: Айсун Разиева Неджмиева, Герго Сретениев Гоцев, Даниела Руменова Дакова, Ивета Иванова Василева, Каролина Руменова Радева, Мая Иванова Маринова, Мария Иванова Славова, Петя Красимирова Димитрова, Радостина Илкова Дончева, Теменужка Руменова Темелкова, Теодор Цветомиров Цветков и Цветомира Руменова Темелкова. Предпечат и оформление „Калисто-М” и печат издание „Алианс принт”.
Преди да даде думата на авторите, ръководителката на кръжока припомни историята около издаването на поредицата с произведения на членовете му. 
Всеки един от тях се представи и прочете свои произведения, като отговори и на зададените им въпроси.
Имаше въпроси и към публиката. За правилни отговори наградата беше екземпляр от юбилейната книжка.
Вокална група „Оренда” се включи в литературната вечер, като изпълни и песен по стихотворението "И влюбих се в родната земя" на Даниела Накова. Музиката е на ръководителката на групата Петя Цекова.
Поздравления и мили думи за смелостта и уменията на младите автори да навлизат в дебрите на литературното творчество казаха Станка Димитрова и Росица Христова. Творците бяха наградени от общината с комплект материали, между които и последната издадена книга на Етрополския поет Георги Билев.
Младите автори бяха уважени от Росица Христова и Стефан Борисов заместник-кметове на Община Етрополе, Христо Андреев - началник на РИО София регион, Росица Иванова - главен инспектор ПКВ в Общинска администрация, директори на училища от общината и любители на поезията и литературното творчество.