Motorola подготвят нов модел от бизнес-серията си Q9, при това с поддръжка на практически всички световни мобилни стандарти.

BoyGeniusReport.com са се добрали до ранен прототип на устройството, известно за момента под кодовото название Napoleon, което се разработва за американския оператор Verizon.

Форм-факторът е същият, вече познат ни от Q9m и Q9c, но освен EV-DO Rev. A се поддържат всички възможни GSM честоти (включително американските 850MHz/1900MHz).

Освен това устройството видимо е минало през редизайн спрямо своите предшественици и радва окото с по-закръглени ръбове и хромиран кръг с логото на фирмата в горната част на предния панел.

Засега отсъстват сведения за дата на пазарния дебют или цената; спецификациите на Napoleon също остават спорни - до момента е потвърдено наличието на скенер за пръстови отпечатъци (върху задния панел), Windows Mobile 6.1 ОС, EV-DO Rev.

A, поддръжка на четирибандов GSM/GPRS/EDGE, 2-мегапикселна камера със светкавица, стерео-високоговорители, дисплей с резолюция 320x240 пиксела, Wi-Fi модул и батерия с капацитет 1500mAh.

Клавиатурата няма да е така качествена, както при първите Q9 модели, а четирипосочният навигационен бутон не е особено сполучливо реализиран. Като че ли най-много разочарова същата резолюция на екрана.