Всяка година по време на Ясеновските празници СОУ „Христо Ясенов” подрежда във фоайето на НЧ „Тодор Пеев-1871” художествена изложба с ученически рисунки.
Организаторите са нарекли тазгодишната изложба „Ученическо творчество”. Под ръководството на учителя по рисуване Николай Георгиев, децата се учат не само на усет към красивото, а и на умението да я предават върху листа и платното.
Ако посетителят не знае, че на тази изложба рисунките са на деца, би ги приел като произведения на утвърдени автори. И наистина повечето от нещата са изпипани до детайли, с чист рисунък и дълбоко художествено пресъздаване на действителността.
Тази вечер, 25 февруари, изложбата беше открита от Росица Христова – заместник-кмет на Общината.
Преди това група от най-малките художници на гимназията от ІІІ клас представиха в стихотворна композиция своето влечение към рисуването.
На откриването присъства и председателят на училищното настоятелство Валентин Цацов.


Минути след откриването, в големия салон на читалището, започна представлението на пиесата „Службогонци” от Иван Вазов. Пресъздадена от театралния състав към гимназията под режисурата на Венцислав Вълов, Дамяна Петрова и Людмила Пешева.
В постановката участваха:
Министър Балтов - Виктор Кочев
Баба Дона, негова майка - Цветелина Христова
Аничка, негова дъщеря - Марина Савова
Станчо Квасников - Марин Николов
Хоров - Николай Пушкаров
г-жа Терзийска - Невена Василева
Боздугански - Тодор Григоров
Какавидов - Павлин Йорданов
Стоянка, слугиня у Балтови - Магдалина Николаева
Илия, войник - Асен Кирчев
Разсилен - Стефан Михайлов
деца на Какавидов - Виктория Лютакова, Вяра Алексиева, Здравко Станев, Лазар Велев, Никола Христов.


Младите театрали получиха красива кошница с цветя от Димитър Димитров - кмет на Община Етрополе и Марин Маринов - председател на Общинския съвет.