През изминалата нощ неизвестни лица са запалили личния автомобил на Дамян Дамянов,  горски надзирател в  Горско стопанство Ботевград. Колата му е била паркирана пред блок в жк "Васил Левски", където живее.


Дамян Дамянов заяви пред наши репоретр, че многократно досега е бил заплашван от бракониери. Има подадени няколко жалби в полицията, има рапорти и до ръководството на Горското стопанство.


Днес от Изпълнителна Агенция по горите са подали сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров заради покушението срещу горския служител.


От ръководството на Горското в Ботевград заявиха, че застават зад своя служител и имат готовност да покрият материалтите щети, които е понесъл, както и да го компенсират за  нематериалните.


Огънят от автомобила на Дамянов се е пренесъл и върху  паркирания съседен автомобил  "Фолксваген поло", собственост на жител на квартала.


 При  огледа на местопроизшествието, извършен в присъствието на служител от районната служба „ПБЗН“, са иззети веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330 от НК. Действията по разследването продължават.