„Аз преминах през ада. Не го прави и ти!“ е съвместна инициатива, реализирана в партньорство с терапевтична общност „Феникс“
Кампанията стартира на 2 февруари в общините Елин Пелин и Горна Малина и ще продължи на територията на останалите общини в Софийска област, обхващайки целевата група на учениците от 7 до 9 клас.


Грижата за здравето и безопасността на младите хора е сред основните приоритети в работата на дирекцията, именно затова организираме своите превантивни кампании в партньорство с неправителствени организации. Нашата цел е да постигнем максимален превантивен ефект чрез привличането на различни специалисти, в търсене на най- ефективно разрешаване на обществено значимите проблеми, заяви ст. комисар Иванова. Наркотиците присъстват в живота ни и никой не е застрахован, независимо от неговия социален статус, образование и материално състояние”, каза директорът на ОДМВР – София Мариета Иванова по време на откриването на кампанията.


„Аз преминах през ада. Не го прави и ти!“ е базирана на споделения личен опит – разкази от първо лице на млади хора, борещи се със своята наркозависимост.
Професионална информация по темата бе представена от г-жа Бойка Боянова, директор програма „Ресоциализация“ в терапевтична общност „Феникс“, която подробно разясни на аудиторията пораженията върху човешкия организъм, които причинява употребата на наркотични вещества. Не бе подмината и темата за зависимостта от алкохола, анорексията и останалите хранителни разстройства, засягащи младите хора.


По време на кампанията учениците ще бъдат запознати с наказателната отговорност, която носят за държането, употребата и разпространението на наркотици.