Седмицата от 14 до 18 март в ОУ „Васил Левски” премна под знака на международната инициатива „Часът на Земята”, която напомня за пореден път на всички нас – често безразлични към природата земни жители, че бъдещето на нашата планета е в наши ръце.


Първият учебен ден от седмицата посрещна учениците с училищни кътове, насочващи внманието им към настоящите инициативи, посветени на „Часът на Земята”. В тематичния Час на класа, същия ден, учениците се запознаха с причините, довели до тази световна екологична идея, провокираща всеки да намери своето място в защита на „здравето” на нашата родна планета.


През следващите дни учениците рисуваха, изработваха табла и кътове в класните стаи.


В последния ден от учебната седмица бе проведена общоучилищна беседа, по време на която учениците показаха, че са разбрали, че всеки със своето поведение може да помогне за опазването на планетата за бъдещите поколеня. Всички проявиха готовност да бъдат инициатори в своите семейства за включване в “Часът на Земята“ на 19.03 от 20:30.


Символичен преход към Деня на Земята, който се отбелязва през следващия месец, на 22 април, бе засаждането на дърво в парка на училището, като за целта бе използвано коледното дръвче, подарено от Община Ботевград на учлището.


Колективът на ОУ „Васил Левски” – Ботевград призовава всички, които са съпричастни към бъдещето на Земята, да се включат в нейния час на 19.03 от 20:30 часа!