На 16 март в РУ - Ботевград е образувано досъдебно производство срещу П.Й./33г./ от Ботевград, управлявал лек автомобил „Опел Зафира“ с концентрация на алкохол в кръвта 2.4 промила, установено по надлежния ред. Нарушителят е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 343Б от НК, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване на съд.


Обвинение за управление на МПС в нетрезво състояние е повдигнато и на 52-годишния С.М. от с. Скравена. Срещу него в РУ - Ботевград било образувано досъдебно производство, след като при извършена проверка с дрегер, се установило, че управлява лек автомобил „Опел Кадет“ с концентрация на алкохол в кръвта 2.52 промила. Нарушителят е привлечен като обвиняем по чл. 343Б от НК, взета му е мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.


В качеството на обвиняем е привлечен и Т.М./75г./ от Ботевград за това, че през м. ноември м.г. при управление на лек автомобил „Деу Ланос“ по непредпазливост е причинил две средни телесни повреди на негов съгражданин- престъпление по чл. 343, ал.1, б.“Б“ от НК. На извършителя е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Досъдебното производство по случая е изпратено в Районна прокуратура - Ботевград с мнение за предаване обвиняемия на съд.