11-годишната Кристина Боновска от село Врачеш взе участие в Младежкия конкурсен фестивал на изкуствата, който се проведе на 26 и 27 март в зала 11 на НДК в София. Тя се представи в направление „Съвременна хореография и вокални изпълнители /популярна музика/ с две песни – „Осъдени души” на Лили Иванова и „Молитва” на Мария Шерифович, която спечели конкурса „Евровизия” през 2007 год.


Кристина не зае призово място, но това съвсем не я огорчи. Напротив, тя смята, че подобни конкурси са изключително полезни за младите хора, защото насърчават и подпомагат тяхното развитие. Учител по пеене и музика на 11-годишното момиче е Георги Иванов.   


Участието на Кристина в престижната надпревара бе осъществено с финансовата подкрепа на Йовелина Сърновска – общински съветник от МК „Гражданско движение за Ботевградски обществен просперитет. Тя е подпомагала и други участия на талантливото момиче. Пред наш репортер Йовелина Сърновска сподели, че и в бъдеще  ще продължава да подкрепя финансово сценичните изяви на Кристина на национални форуми с конкурсен характер.


„Преди две години бащата на Криси – Матей Боновски, почина след трудова злополука във Врачеш. Поради тази причина реших да й помогна с каквото мога. Освен това Криси е много талантлива. Мисля, че трябва да й се даде възможност да развива своите певчески способности. Такава възможност трябва да имат всички талантливи деца във Врачеш. Затова не трябва да се пестят средства”, каза още Йовелина Сърновска.