По време на днешното редовно заседание на ОбС, когато се обсъждаше отчета за дейността на ВиК Бебреш за 2015 год., кметът Иван Гавалюгов заяви, че още другата седмица ще поиска да бъде свикана извънредна сесия, на която ще внесе отпадналата от дневния ред на днешната сесия докладна за присъединяване на Община Ботевград към Асоциацията по ВиК – София област. Той цитира министър Лиляна Павлова, че областите, които не са консолидирани, няма да могат да кандидатстват с проекти по европейски програми и дружествата ще трябва да правят инвестициите сами.


Иван Гавалюгов заяви, че вярва, че съветниците ще проявят разум и далновидност като гласуват предложението. Той съобщи пред Общинския съвет, че вече е разпоредил да започне изготвянето на проекти по програмата за развитие на селските райони. С тези проекти общината ще се възползва от възможността да осигури финансиране за подмяна на водопровода в по-малките населени места.


"Учуден съм, да не казвам друга дума, че вие днес изключихте възможността да се дебатира по темата. Нямам претенции за това как бихте гласували, но самият факт, че се отказвате от дебата, е странен и необясним", каза в заключение Гавалюгов.