Банкоматът е собственост на Първа инвестиционна банка. Вчера следобяд  е бил зареден с пари, а тази нощ е направен опит касетата на банкомата да бъде задигната..


Колко са били парите все още не  е ясно, но по неофициална инфорамция – става дума за около 90 хиляди лева.


Крадците първо взломили врата на здравната служба, тъй като банкоматът се намира до входната врата. Проникнали в помещението  и първата информация бе, че са задигнали касетата.  Оказа се, че не са успели.


Преди да си тръгнат сменили патронника на входната врата, заключили и си тръгнали. Тъй като докато опитвали да  отварят банкомата – нарочно или случайно били запалени кабели, в СОТ системата дала сигнал за пожар. Пристигналият екип на СОТ-а не установил прониване в помещението, вратата била заключена, но тъй като забелязали вътре някакъв  дим, те счупили стъклото и влезли да гасят. Тогава видели, че банкоматът е отворен.


По всичко личи, че крадците най-вероятно са имали и информация, че касетата с пари е заредена часове преди това.


 


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София:


На 9 април около 4.12 часа в РУ - Ботевград постъпил сигнал от диспечер на охранителна фирма за разбит банкомат в здравната служба в с. Врачеш. Местопроизшествието е посетено от служители на ОДМВР - София, които извършили оглед. Установен е отвор в задната част на устройството. Не са установени липси на парични средства. По случая е образувано досъдебно производство.