На 17 април заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов награди победителите в XII издание на Национално състезание по компютърни мрежи, което се проведе в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади и състезания.


Той изрази пожелания за лична отговорност, любов към познанието, вяра в собствените възможности и успех към младите хора, изказани в поздравителен адрес на министъра на образованието и науката Меглена Кунева до участниците в надпреварата. Пожелания за здраве, късмет и нови професионални успехи са изказани в поздравлението и към техните учители и ръководители.


От своя страна зам.-министър Стаматов сподели удовлетворението си, че вижда силно мотивирани ученици, които знаят своята цел. Той отправи молба младежите да работят в бъдеще за България, която има нужда от всички умове, които могат да дадат максимума от себе си, за да я променят. Промяната може да стане с всеки от нас, независимо на каква позиция е, каза заместник-министърът.


Победител в състезанието с оценка Отличен 6 е Валери Христов от Природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград.


На второ и трето място с оценка Отличен 6 съответно се класираха Валентин Върбанов и Мариан Христов  от Технологичното училище електронни системи  към Техническия университет – София.


Учениците, които са в XII клас, постигнали успех над 5.50 на това състезание, могат да подадат документи за записване по компютърни специалности в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.