ДЕЦАТА ОТ ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” ПОКАЗАХА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ПОЗНАНИЯ  В ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЕЗОПАСТНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА СПАСИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ”


На 18.04.2016 г., в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев – 1871” гр. Етрополе се проведе общинско състезание по безопасност на движението „Да спасим децата на пътя”. Организатор на проявата е Община Етрополе. Участници в игрите бяха ученици от 5 до 8 клас, представящи ОУ „Христо Ботев” гр. Етрополе, ОУ „Христо Ботев” село Лопян, СОУ „Христо Ясенов” гр. Етрополе, ОУ „Георги Бенковски” село Малки Искър.
Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Участие в състезанието взеха 4 отбора, които са съставени от четирима състезатели – по един състезател от 5, 6, 7 и 8 клас.    
Състезанието премина в три кръга, в които участниците трябваше да решават тест- листовка, да отговарят на въпроси и подреждат пътни знаци под формата на пъзел.  Победител в общинския кръг на викторината по безопасност на движението стана отборът на ОУ „Христо Ботев” гр.Етрополе, който преодоля успешно и трите кръга и получи грамота.  Той ще представя община Етрополе на областния кръг на 22 април в Елин Пелин.