Ръководството на Община Ботевград кани всички деца, техните родители, баби и дядовци да се включат в честването на най-светлия християнски празник - Великден.

На 30.04.2016 г. – Велика Събота, от 11:00 часа на площад „Освобождение” (пред общината), ще бъдат изградени арт ателиета, където всяко дете ще има възможност да научи за традициите, свързани с празника.
Малчуганите сами ще боядисват яйца, с които ще могат да участват в състезанието за най-здраво великденско яйце на следващия ден в градския парк. Надпреварата ще проведе на 1 май – Великден. Записването за участие е от 10:00 до 11:00 часа при организаторите на „Великденското детско утро”, а самото състезание е с начало 12:00 часа. Децата трябва да си носят боядисани великденски яйца (кокоши, истински), уточняват организаторите.
в програмата на детското утро са предвидени още много игри и забавления: събиране на гигантски яйца (балони) с щипки (по отбори за време); забоди опашката на великденския заек”; снасяне на яйца (с кутии, вързани на кръста); дискотека на открито; рисуване върху лице.

Вторият конкурс е за най-апетитен великденски козунак, домашно приготвен. Желаещите да вземат участие в него, трябва да се запишат при организаторите на детското шоу, също от 10:00 до 11:00 часа. Конкурсът ще започне в 11:30 часа. Козунаците ще бъдат оценявани от тричленно жури по три критерии – вкус, външен вид и начин на представяне.

За победителите в състезанията са осигурени награди - мобилни телефони, предоставени от Виваком.