Кражбата е извършена на 12 ноември м.г. в магазин за дрехи на бензиностанция „Лукойл” на 55-ти км на автомагистрала „Хемус”, посока Варна.
Продавачката в магазина оставила дамската си чанта, в която имало 3 300 лева и отишла в съседния магазин, който също обслужвала, тъй като в него имало клиенти. И двата магазина са оборудвани с видеокамери. Докато продавачката отсъстваq  в магазина за дрехи влязла жена, която като се огледала и не забелязала хора, ловко бръкнала в чантата на продавачката. Без да вади портмонето, тя измъкнала парите, качила се на автомобила си "Ауди А 6” с плевенска регистрация и потеглила.
Съпругът на продавачката, който по това време излизал от тоалетната, видял жената, която напуска магазина и казал на жена си.  Тя веднага първо проверила портмонето си и установила липсата. По това време на бензиностанцията били и двама полицаи от управлението в Правец и сина на продавачката. Те  тръгнали да преследват аудито по магистралата, но не успели да го настигнат. След това подали сигнал в полицейското управление.
При разследването крадлата е установена и предадена на съд. Докато трае съдебното дело, подсъдимата изпратила пощенски запис на потърпевшата за сумата 1050 лева.
Ботевградският съд след като взе предвид обстоятелството, че подсъдимата се е признала за виновна и е върнала част от откраднатото, постанови присъда от осем месеца лишаване от свобода условно. Освен това тя е осъдена да плати 2250 лева имуществени вреди и още 600 лева разноски по делото.