Около 23.30 часа на ул. „Свобода“ служители на РУ - Ботевград спрели за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от местната жителка Б.Т. 45-годишната жена била изпробвана за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел, че е седнала зад волана с внушителните 3.45 промила в издишания от нея въздух.  Водачката остава в полицейския арест за срок до 24 часа. 


15 минути по- късно в полезрението на ботевградските полицаи попаднал и втори нарушител на правилата за движение по пътищата. На бул. „Цар Освободител“, при извършена проверка на мотопед, униформените установили, че 21-годишният водач Т.Г. от Ботевград не притежава свидетелство за управление на МПС и за същото деяние през последната година е бил санкциониран с влязло в сила наказателно постановление.


Минути преди 3 часа тази сутрин в жк. „Васил Левски“ в Ботевград бил спрян още един почерпен шофьор. Водачът на лек автомобил „Фолксваген Голф“- П.П./25г./ от Ботевград,  бил тестван с дрегер, отчел 2 промила алкохол в издишания от него въздух. Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства за извършените от тях престъпления.