„Щастлива съм, че и аз допринесох  България да влезе в  рекордите на Гинес  с най-дълга колона от автомобили от една и съща марка”, каза пред репортер на botevgrad.com нашата съгражданка Веселка Гетова. Със своя автомобил Форд, който кара от две години насам, тя участва в събитието под регистрационен номер  1717.  


„Направих си регистрация в интернет веднага щом разбрах за инициативата на Мото-Пфое  Рано сутринта на 4-ти юни  потеглих за уречено място . Сборният пункт бе в началото на Северната скоростна тангента. Задръствания  имаше още на околовръстния път преди да се наредим в колоните за регистрация, но това не сломи ентусиазма ми за участие. Напротив, бях заредена с оптимизъм и хъс, че опитът ще бъде успешен. Искаше ми се наистина да покажем, че в малка и скромна България могат да се случват чудеса, когато сме обединени. Затова се въоръжих с търпение и вяра, сподели Веселка Гетова.  -Направи ми впечатление, че доста жени бяха зад воланите. А що се отнася до автомобилите – видях различни модели на Форд – от ретро до съвременни. Участниците бяха от цяла България”, допълни тя.  


Събитието намери широк отзвук в националните медии. "Общо 1527 автомобила от марката "Форд" се събраха на най-дългата колона автомобили в света. Колонта измина 3.2 км /2 мили/. Постижението е валидирано от представител на Книгата на рекорди "Гинес". С това се подобрява миналото най-добро постижение от 829 коли, поставено в Северна Америка през 2014 г.


На събитието в София се събраха представители на всички ери - от най-новите спортни модели, като "Focus RS" и "Mustang", през популярните "Mondeo", "Fiesta" и "Focus", чак до класически Модел А и Модел Т, както и други ретро коли”, съобщава вестник „Труд”.