В момента на открития градски басейн се извършва ремонт.  Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на днешния брифинг с местните медиите. Общинското дружество „ ВиК Бебреш”  подменя спуканите тръби, по които водата се оттича и се връща отново в басейна. На друга фирма е възложено изкърпването и изолирането на стените и дъното на големия и малкия басейн. След отстраняване на причинете за течовете, съоръжението ще заработи за посетители. 


„Срокът за изпълнение на тези ремонтни е десет дни. Той е договорен между общината и фирмата, която от понеделник ще започне да нанася изолацията. Може да се каже, че в първата седмица на юли басейнът ще  бъде отворен , каза Иван Гавалюгов. –Басейнът ще се стопанисва и управлява от общинско предприятие „Балкан”. Няма да бъде отдаден под наем, тъй като считам, че общинското предприятие има достатъчно ресурси и капацитет да извършва тази дейност”, допълни той. 


За ремонта на басейна общината е отпуснала 15 000 лева. „Една доста приемлива цена с оглед на ремонтните дейности, които трябва да се извършат. Имаше оферти за над 100 000 лева, а с тези пари може да се изгради нов басейн”, сподели кметът на Ботевград. 


„Дългосрочните ни намерения относно съдбата на този басейн са свързани с неговото преместване или преотреждане на терена, върху който се намира, за други дейности, тъй като възнамеряваме в непосредствена близост до Арена Ботевград да построим хотел с басейн и тренировъчна зала. Намеренията ни за басейна са да се ползва целогодишно, той да бъде изграден на кота нула, да бъде изцяло с отваряеми странични прозорци и врати, така че да може да се ползва и като открит градски басейн през летните месеци, а през останалите – като закрит.  А на мястото на сегашния басейн ще разположим друго спортно съоръжение.  Не мога да се ангажирам със срок кога точно ще се случи това, тъй като този комплекс тепърва трябва да бъде проектиран. След това трябва да намерим финансиране за реализацията на проекта. Предвиждам цена в размер до 3 000 000 лева. Надявам се в рамките на година и половина – две това да се случи.  За целта в края на лятото ще бъде обявен конкурс за идеен проект за изграждането на спортния комплекс”, сподели още кметът на Ботевград.