Така е наречена изложбата, която Регионален исторически музей - град Русе откри в днешния предиобяд, 24.06.2016 г., в Историческия музей.
Това е и първото от поредицата мероприятия, които са предвидени по програмата за честване Празника на Етрополе – Петровден.
Мероприятието уважиха Мариана Драганска - секретар на Община Етрополе, общинските съветници Мария Драганска, Янка Цветкова и Васил Стоев, представители на Общинската администрация, граждани и гости на града.
Директорката на музея Наталия Цветкова представи гостите от Русе, след което ВГ „Оренда" с ръководител Петя Цекова, участници от Сатиричен състав „Николай Коев - Кофето”, на Театрална трупа „Михаил Пенчев" при НЧ „Т. Пеев-1871" и Янка Цветкова изпълниха тематичен моно-спектакъл от песни, рецитал   и скечове, като допълнение към тематиката на изложбата - „Жените в обществото". 
Искра Тодорова - уредник в отдел „Етнография" в Регионалния исторически музей на град Русе  изказа своето задоволство от вниманието, с което се посреща тяхната излоба. След това запозна присъстващите с историята и с някои от застъпените подтеми. 
Тя сподели, че това е една постоянно пътуваща изложба и то не само в България, но и в чужбина. Основната тема на изложбата е жените в обществото, промяната на мястото и ролята им през годините.
Започва се от времето на модерността, което съвпада с момента на Възраждането в България. От тогава се разчупва представата за жената, свързана само със семейството.
Включва 12 постера с фотоси и текстове, тоалети и накити от фонда на музея и 13 кукли, представящи различни умалени копия на автентични рокли от музейната колекция в Русе, свързани с модните тенденции в градското облекло – рокля „шантеклер“;
Бални и вечерни рокли, всекидневни дрехи, униформа на прислужница, облекло от стила „Български модерн“, абитуриентски рокли от социализма.
Така са показани всички аспекти от голямата промяна във времето, която претърпяват жените в България и по света.
От името на ръководството на Община Етрополе, Мариана Драганска поздрави представителите на Русенския музей за доброто представяне на изложбата „Жените в обществото” в Община Етрополе.
След официалното откриване, присъстващите разгледаха представените експонати.