Градският  открит плувен басейн е ремонтиран и ще бъде отворен за посетители в събота. Ремонтът струва между 15 и 18 000, отпуснати от собствени средства на общината. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешното извънредно заседание на ОбС, когато на дневен ред бе докладната за промяна в Наредбата за определяне и администриране на услуги на територията на община Ботевград. В разпоредбите на Глава трета – Цени на услуги, неуредени със закон, предоставени от Община Ботевград” на физически и юридически лица”, бяха предложени следните изменения и допълнения: „В чл. 55 „а” се създава нова точка 4 със следния текст: „Такса вход открит плувен басейн към спортно-тренировъчен комплекс „Ботевград” – за деца до 14-годишна възраст – 3 лв., а за всички останали лица – 5 лв.”.


Петър Петров от ОББО предложи таксата да бъде 3 лева за деца и ученици до 18-годишна възраст, а след това допълни за всички учащи, тъй като от страна на колегите му в ОбС се чуха реплики, че след завършващите ученици има и такива, навършили 19 години. 


Иван Гавалюгов уточни, че традиционно таксите за ползване на такива обекти се определят въз основа на възрастта, а не за учащи и неучащи.


След кратък дебат и уточнения съветниците постигнаха съгласие – входната такса за посещение на градския басейн да бъде 3 лева за деца и учащи до 19-годишна възраст, а за всички останали – 5 лв.  


На територията на басейна ще има локален бюфет с напитки и закуски. Да припомним, че обектът ще се стопанисва от общинско предприятие "Балкан".