Общинският съветник от ГЕРБ Дамян Маринов е внесъл в Общинския съвет докладна, в която предлага община Ботевград да отпусне 16 800 лв. /без ДДС/ на печатното издание „Кмета.бг”. Срещу сумата вестникът поема ангажимент да рекламира общината в продължение на една година.  


Към докладната на съветника е приложена специална оферта от „Кмета.бг”, от която е видно, че срещу сумата на общината ще бъде отредена рекламна страница с размери 250х185 мм. При подписване на договор за 12 месеца, всеки месец общината ще получава по 1000 бройки от ежемесечника, става ясно от офертата. В нея е уточнено, че сумата от 16 800 лв. /по 1400 лв. на месец, без ДДС/ е валидна само при сключване на договор за една година, т.е. при това условие общината ще ползва 30 на сто отстъпка от цената за реклама. 


Докладната на Дамян Маринов е включена в дневния ред на редовното заседание на местния парламент, което ще се проведе на 28 юли във Врачеш. Между другото самият вносител на предложението присъстваше в няколко публикации на сайта Кмета.бг по време на предизборната кампания за местни избори през октомври миналата година.