По предложение на съветника от ГЕРБ Цанко Цанов бе гласувано внесената докладна за промени в общинската Наредба №1 за опазване на обществения ред  да отпаднат от дневния ред. Неговия мотив бе, че трябва да бъде съставена комисия от съветници и общински сужители, която да подготви предложенията за промени. Цанко Цанов бе подкрепен от Георги Георгиев и с гласовете на трима съветници от ГЕРБ-  Мартин Тинчев, Дамян Маринов и Цанко  Цанов и всички съветници от ОББО точката отпадна от дневния ред на днешното заседание на общинския съвет.


Да припомним, че кметът на общината  Иван Гавалюгов внесе предложенията за промени и допълненения в Наредбата с мотива да се синхронизират разпоредбите със създадената нова дирекция „Сигурност  и обществен ред”. В противен случай работата на новата общинска дирекция ще бъде затруднена. В хода на обсъждането Гавалюгов разясни на съветниците, че това са първоначални промени, които засягат само отделни наименования, въпреки това предложението му не събра достатъчен брой гласове.


Предложените промени може да си припомните тук: http://botevgrad.com/news/66513/V-ObS-e-postapilo-predlojenie-za-priemane-na-Naredba-za-izmeneniya-i-dopalneniya-na-Naredba-1/


От дневния ред отпадна и предложението на съветника Спасен Ценов от ГДБОП да бъде приета Програма за промотиране на Ботевград като дестинация за инвестиции. Предожението за отпадането бе направено от Петя Кочкова с мотива, че трябва да бъдат отстранени смислови и технически грешки. "За" отпадането гласуваха съветниците от ОББО и тримата от ГЕРБ.