В събота около обяд правешки полицаи  разгонили банда мургави работници, които разрязвали всякакви  метални части в завод “Малък Искър” в Джурово. Разфасована била авторемонтната рампа, а част от метала вече бил натоварен в камион. Бригадата обяснила на полицаите, че е повикана от ликвидатора на завода Марин Колчаков.
Някогашният завод “Малък Искър” бе продаден преди два месеца на търг, организиран от съдия-изпълнител. Новият собственик фирма “Елконтрол” оферирал за обекта  144 хиляди лева. Ликвидатърът обаче  обжалва цената в съда, тъй като според оценката, поискана от Министерството на икономиката и енергетиката, имотът струва 2 милиона лева.
В момента заводът все още не е предаден на Елконтрол и се управлява от ликвидатора Марин Колчаков.
Служителите на полицията са съставили протокол и са предупредили ликвидатора и новият собственик да не предприемат разпоредителни действия с имуществото.
Идеята на управителя на фирма “Елконтрол” Валентин Колев е на площадката в Джурово да направи завод за фотоволтаични елементи за слънчеви електроцентрали, съобщава в днешния си брой вестник “Труд”.