Регионален инспекторат по образование – София регион обяви свободните места в училищата с утвърден прием след 7-ми клас в София област. От обявлението е видно, че след третия етап на класиране незаети места има в ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров” – общо  22 на брой, като 5 от тях са в паралелка с профил природоматематически - интензивно изучаване на информационни технологии и английски език, 7 в паралелка с природоматематически профил - интензивно изучаване на информационни технологии, английски език и география, 7 в паралелка с чуждоезиков профил - интензивно изучаване на английски език и 3 в паралелка с чуждоезиков профил – интензивно изучаване на немски език. 


Незаетите места в СОУ „Христо Ясенов” – Етрополе  са общо 10 . Седем в  паралелка с чуждоезиков профил – английски език и математика и 3 в паралелка с чуждоезиков профил – английски език и история.  


След третото класиране ГПЧЕ „Алеко Константинов” – Правец разполага с 35 незаети места – 11 в профилирана паралелка с интензивно изучаване на английски език и математика, 11 в профилирана паралелка с интензивно изучаване на английски език и география и 13 в паралелка с чуждоезиков профил – немски език.


Незаети места има и в паралелките с прием след осми клас. Общо 50 са незаетите места в ПГТМ „Христо Ботев” – 13 в специалност „Технология на машиностроенето”, 16 в „Компютърна техника и технология” и 21 в „Технология на полимерите”. 


В  ТПГ свободните места в паралелките с прием след осми клас – редовна форма на обучение,  са 28 – 13 в специалност „Металорежещи машини”, 9 в „Металообработващи машини”, 6 в „Автотранспортна техника”. 


Три са свободните места в специалност „Производство на мебели”, която се изучава в Професионална гимназия „Тодор Пеев” в Етрополе. 


Непопълнена е паралелката по специалността „Организация на хотелиерството”  в ГПЧЕ „Алеко Константинов” – Правец. 11 наброяват незаетите места в нея.  


След отчитане на записалите се ученици и незаетите места след трети етап на класиране, паралелките, които са под минималния брой – 18 ученици, се закриват. Учениците от закритите паралелки се пренасочват по последващите им желания от заявлението.