Национален протест пред съдилищата в цялата страна ще се проведе утре. Рокерите ще изразят възмущението си от пускането под домашен арест на турския гастарбайтер Фарух Бекташ, който прегази семейство мотористи. Три дни след като напусна килията, Бекташ избяга от страната и е обявен за общодържавно издирване.
Ботевградските рокери ще участват в протеста пред съдебната палата в  Монтана. Там ще се съберат мотористи от цяла Северозападна България. „От Ботевград  утре в 17 часа ще тръгнем към 60-70 души, а на протеста в Монтана вероятно ще бъдем около 500 души” – заяви пред наш репортер Димитър Христов, президент на ботевградския мото-клуб „Небесните сили”.
„Протестът ще започне в 19 ч, за да не пречим на хората и на институциите, които не си вършат работата”, заявиха организаторите.
„Познаваме загиналото семейство  Бойко и Таня Бойкови, изкючително почтени, улегнали хора. Тръгнали за рожден ден на внучето си в Австрия, нарочно избрали да пътуват в неделя, когато няма ТИР-ове и е по-спокойно” – заяви Димитър Христов. Той и мотористи от Ботевград са присъствали и на погребението на семейство Бойкови.
Утре и ботевградчани ще протестират против решението на съдия Недялка Николова да пусне виновния за катастрофата Бекташ под домашен арест.