Дъжд отложи предвиденото за сутринта откриване на новия градски плувен комплекс, дъжд посрещна  и проведената следобед церемония. Капките започнаха да падат малко преди кметът Г. Георгиев и зам. областният управител Ц. Маринов да прережат лентата и да лиснат водата в менчето. Преди това отец Иван отслужи водосвет.

"Това е първият, но не и последният басейн в общината - каза при откриването кметът Г. Георгиев. - По-нататък ще бъдат направени такива и в по-големите села. Всичките средства по изграждането на комплекса са общински. Те бяха отпуснати с гласовете на повечето общински съветници, които и сега са тук. Онези, които бяха против, ги няма", натърти Георгиев, не пропускайки да преброи своите хора.

Басейните са два, единият е детски. "Това ли е малкият басейн?", попита любопитен баща, дошъл с малкото си дете. "Не, това е големият", му отвърнаха. Макар и с размери, които не се срещат на друго място - 30 на 15 м, със сигурност ще бъде доста посещаван, особено в знойните летни дни, каквито бяха напоследък и които вероятно предстоят.

Иначе басейните са изградени с мерак. Плочките по дъното са с интересни фризове, с рибка на дъното на полуолимпийския и морски дракон на дъното на детския. По думите на експерта по спорт и туризъм в общината Петко Колев успешно са преминали и 72-часовите проби на пречиствателната инсталация. Има осигурени достатъчно количество чадъри и шезлонги.

Днес входът бе безплатен. Въпреки лисналия дъжд, десетки деца се хвърлиха във водата. Остава им само да чакат прогнозите на синоптиците за горещо време.

Входът за тях е символичен - само едно левче за деца до 14 години. За по-големите е 5 лева, което включва ползването на шезлонг и чадър. Има и временно построено барче, което предлага разхладителни напитки, както и монетен автомат за кафе.