Според журналисти от в. "България днес" Христо Стоичков ги е нападнал в събота, когато бе сватбата на дъщеря му.

Районната прокуратура в Етрополе е образувала досъдебно производство след инцидента с журналистически екип на в. "България днес" от събота. За момента то се води срещу неизвестен извършител и е за хулиганство. Фотограф и шофьор на вестника твърдят, че са били нападнати от Христо Стоичков, когато се опитали да снимат сватбата на дъщеря му Христина Стоичкова и хърватина Лука Белич. Инцидентът се е случил в района на Етрополския манастир.

"Христо Стоичков се движеше две коли зад нас. На задния паркинг той съответно дойде малко зад нас, отиде до църквата. Аз почнах да вадя техниката, в същото време Христо Стоичков се появи с негов приятел и доста остро и агресивно заходи към колата. Помолих шофьорът да заключи и почна да блъска по стъклото и след това ни каза да излезем от колата", обясни Борислав Трошев, фотограф на вестника, пред "Нова телевизия".

"Моята работа е да снимам и това съм правил през цялото време, като докато правихме маневрата, успях да направя няколко кадъра от колата поради простия факт, че нямаше как да сляза отпред и да снимам, защото имаше адски хора наистина", разказва още фотографът Трошев пред телевизията.

За да избягат от конфликта, шофьорът тръгнал назад с автомобила си и така се ударил друга кола.

"И искаше записи, тръгна да ми взима ключовете от колата. Борихме се, аз успях да запаля колата, дадох на заден ход, за да избягам, защото иначе сигурно още щеше да ме бие, направих ПТП и ми написаха акт", разказа още шофьорът Симчев.