На 26 август около 19.20 часа в района на 45 км – тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ служители на ОДМВР - София спрели за проверка лек автомобил „Фиат“, управляван от Х.Н. от Ботевград. 32-годишният водач бил изпробван на място с дрегер и задържан за 24 часа, след като уредът отчел 1.44 промила алкохол в издишания от него въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343Б от НК.


Минути след 21 часа нарушител зад волана бил спрян и в с. Новачене. При разклона за с. Боженица служители на РУ - Ботевград извършили проверка на лек автомобил „Волво“, в хода на която установили, че 54-годишният В.Р. от Ботевград шофира без свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.


Около 3.25 часа на 28 август при проверка на лек автомобил „Шкода“ служители на РУ - Етрополе са задържали водача П.В. на 31 години от Ботевград. При извършения му алкотест дрегерът е отчел 2.28 промила в издишания въздух. Образувано е бързо производство срещу нарушителя за извършено от него престъпление по чл. 343Б от НК.


Около 5.25 часа в неделния ден в РУ - Ботевград за срок до 24 часа е задържан 26-годишния К.И., засечен от пътните полицаи на ул. „17 ноември“ да управлява лек автомобил „Пежо 206“ с 1.28 промила алкохол. Срещу водача е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б от НК.