От тази сутрин на територията на община Ботевград се провежда съвместна акция на  Изпълнителната агенция по горите и  Дирекция „Жандармерия” срещу незаконната сеч. По неофициална информация е  заловен жител на Врачеш с прякора Тангото. Той е превозвал дърва в джип, за които не е имал документи.


Горските служители от Регионална дирекция по горите (РДГ) – София са задържали системен нарушител в местността „Топли дол”, намираща се в землището на село Врачеш, община Ботевград днес при специализирана акция за незаконен добив на дървесина. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Проверката е извършена в териториалния обхват на ТП Държавно горско стопанство (ДГС) „Ботевград“ и ТП Държавно ловно стопанство (ДЛС) „Витиня“ съвместно със служители от Изпълнителна агенция по горите и Зонално жандармерийско управление (ЗЖУ) – София. 


Проверяващите са констатирали транспортиране на незаконно добита широколистна дървесина. Дървеният материал не е бил маркиран с контролна горска марка и е бил без превозен билет. Това е осмото по ред нарушение на лицето за последните няколко години.


Към момента на проверката нарушителя не е предоставил на проверяващите и документ за самоличност и е задържан от служителите на ЗЖУ-София, като в последствие е отведен в Районно управление - Ботевград. 


Съставени са 2 акта за административни нарушения по Закона за горите. Задържани са дървесината и джип „Мицубиши Шогун”.


Работата по случая продължава, както и проверките в района.