Акцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, иззети са 21 мастербокса контрабанди цигари


Полицейската операция е проведена от служители на ТС “Борба с организираната престъпност“ в ОДМВР - София, колегите им от СДВР и сектор „Контрабанда“ при ГДБОП. Акцията, реализирана във връзка с образувано досъдебно производство, е под ръководството на Специализираната прокуратура. 


В хода на операцията е неутрализирана организирана престъпна група,  която държала на склад и разпространявала акцизни стоки без български бандерол на територията на Ботевград. Задържани са трима – криминалното проявени: В.Н./28г./ и Ц.Ц./38г./, и двамата от Ботевград, и С.С./30г./ от село Скравена. В хода на процесуално – следствените действия в ползваните от тях автомобили и жилищата им, полицейските служители са намерили и иззели 21 мастербокса цигари без бандерол, машина за пълнене и пакетиране на цигари, тютюн, тефтери с водени записки, мобилни телефони и пари.


На тримата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата по случая продължава.