Последна от вчерашните поредица от срещи на кмета със жителите на селата беше в с. Рибарица.
В 17:00 часа снощи, заедно с кмета Димитър Димитров, на срещата в кметството бяха и неговите заместници Росица Христова и Стефан Борисов.
Калинка Нинова – кмет на селото откри срещата.
Наред с битово-съъседските взаимоотношения, въпросите които касаят селото можем да групираме в следните няколко направления:
- Проблемът с конете в това село е от години; наред със свободно  отглежданите животни пакостят и работни коне. Оказа се, че полският пазач не може да „излезе наглава” с нарушителите и дори отнася и закани за саморазправа.
- Замърсяването на реката и определени места от селото чрез нерегламентираното изхвърляне на отпадъци.
- Състоянието на водопроводната мрежа и в това село е в почти окаяно състояние. Тръбите са поставени преди много годи и постоянно има аварии и течове. В горния край на селото трябва да се довършат дейностите по ремонта на водопроводната мрежа. Когато се спомена, че на срещата трябваше да дойде и ръководителят на ВиК в Етрополе, в залата настана моментно бружение. Заради недоволството на тези хора от неговата работа.
Тъй като ВиК – Етрополе е в състава на Асоциацията, кметът може само да сигнализира и препоръчва, но не може да взима никакви други мерки. Дори има случаи, при които общината довършва нещата след ремонта на ВиК мрежата.
- Незаконната сеч също беше обект на дискусия. Общината предвижда изграждането на видеонаблюдение на разклона Етрополе-Рибарица.
- В селото има места, в които уличното осветление го няма.
- Обект на критика беше и работата на местната, а от тами и общинската радиоуредба. Оказа се, че това наистина е проблем в цялата община.
- Накрая кметът Калинка Нинова обясни подробно как ще става снабдяването на хората с дърва за огрев.
В събота е срещата с хората в Бойковец, а датата за тази в с. Малки Искър ще се доуточнява допълнително за другата седмица.


И нещо извън темата на разговорите е впечатлението, което прави на всеки посетител е преустройването на сградата на някогашното училище  за нуждите на кметството. Функционалност, ред и красиво подредените неща, заедно с битовия кът в коридора, не могат да се подминат. На самата среща беше изказано и задоволство от работата на Калинка като кмет. Заради отноението й към проблемите на хората и настояването за тяхното решаване. За каквото и да е, всеки знае, че тя ще му помогне. Това е мнението на хората, което споделиха вчера.