Депутатите няма да работят от днес, 12 октомври, до 4 ноември включително заради предизборната кампания за президентските избори.


Това решение взеха самите те преди минути, като 91 народни представители гласуваха "за", 29 "против", 12 се въздържаха. Първоначалното предложение беше парламентът да не работи от 26 октомври до 4 ноември, но Николай Александров от "Атака" предложи преустановяването на работата да започне от днес. По време на дебатите Жельо Бойчев от БСП направи коментар, че се поставя под риск предстоящата бюджетна процедура. „Да разпуснем тогава и МС, той сега преди изборите се сети, че има учители и им вдигна заплатите. Сега се сети и за здравеопазването. Народното събрание няма да може да работи, а в същото време МС ще бъде пряк участник в предстоящата предизборна кампания. Всички институции са впрегнати за победата ви, а парламентът не може да работи. Така правите много лоша услуга и на Цецка Цачева, защото след кампанията, когато се върне ще й бъде много трудно да навакса със законодателната програма”, каза Бойчев. Председателстващият пленарното заседание Димитър Главчев се намеси и се обърна към Бойчев с думите – „Внимавайте с вашия кандидат”. След като беше взето решението Главчев закри днешното пленарно заседание и обяви следващото за 9 ноември 2016 г. Днешното заседание започна с 30-минутно закъснение поради липса на кворум при първата регистрация. При втората регистрация в пленарната зала бяха 124 народни представители.


Прочети още : https://www.actualno.com/politics/iznenada-deputatite-shte-pochivat-cjal-mesec-predi-izborite-news_568174.html
© Actualno.com