Охранителят, който се простреля в главата, е почина. Това съобщава информационният сайт Фрог нюз. В публикацията се твърди, че Районното полицейско управление в Ботевград крие подробности от разследване за самоубийство. Разследващата полицайка отказва да каже и дума на близките на починалия Георги Георгиев, пише Фрог нюз, позовавайки се на неговия син.  


Информационният сайт припомня случая и съобщава допълнителни подробности по него.  


„Трагедията се е разиграла в събота в къща в ботевградското  с. Новачене. Георги прекарал последните си часове от живота с Иванка, при която се преместил да живее преди време. Именно тя се обажда на тел 112, за да информира, че мъжът се е прострелял в главата. След една нощ в болницата, издъхва от раните си.  Синът на Георги-Велизар изпаднал в шок, след като научил за смъртта на баща си. Останал озадачен, когато възрастната Иванка като оръжеен  експерт му обяснила, че Георги имал два пълнителя по осем патрона. Велизар веднага  се поинтересувал дали на дамата са взети натривки, за да се провери доколко е вярна  нейната версия. Дознателката  обаче го отрязала, че когато прецени, тогава ще му каже. Предупредила още да не й се бърка в работата и ако се наложи и два месеца няма да дава никаква информация. Почерненото семейство са притеснени и  объркани.  Мислят си, че може да се прави опит за умишлено укриване на  информация около трагичния инцидент”, пише Фрог нюз. 


Botevgrad.com потърси за коментар Областна дирекция на МВР – София. От пресцентъра на обясниха, че „двамата сина, на починалия мъж са разпитани в качеството на свидетели и към този момент те все още са в това си качество, от гледна точка на закона. „Това означава, че на този етап те нямат право да получават информация за хода на досъдебното производство. Съвсем скоро те ще бъдат призовани от разследващия полицай, ще бъдат конституирани като пострадали, ще им бъдат разяснени и правата, които им се полагат по НПК. Тогава ще могат да получават информация по разследването на инцидента, но с изключение на детайли, които са следствена тайна. Също така те ще могат да се ползват и от адвокат. Към този момент те все още са свидетели и нямат право на информация за хода на досъдебното производство”, разясниха от ОДМВР.