Четири отбора се състезаваха във вчерашния Мемориалния турнир "Асен Борисов": ВК "Ботев" - гр.Ихтиман, "Медиус" - гр.Сандански, ВК "Хектор" – гр.София и ВК"Етрополе" – гр.Етрополе.
Мемориалният турнир се провежда в памет на  Асен Борисов - бивш президент на ВК "Етрополе", Ивайло Гръбчев - бивш състезател на клуба и съдия по волейбол, Цанко Цанков - председател на Етрополската съдийска колегия по волейбол и един от основателите на волейбола в Етрополе и Димитър Йотов – състезател, съдия по волейбол и шампион на България с отбора на „Миньор” -  Бухово.
Дванадесетото издание започна в 10:00 часа със среща между отборите на ВК "Ботев" -гр.Ихтиман и "Медиус" - гр.Сандански. ВК "Ботев" се наложи игрово и победи съперника си с 3:1 гейма.
Преди официалното откриване на мемориала, с едноминутно мълчание беше почетена паметта на хората, в чиято памет се провежда: Асен Борисов, Ивайло Гръбчев, Цанко Цанков и Димитър Йотов.
Откриването стана с приветствие от Васил Василев към отборите и присъстващите в сп. зала "Чавдар". В залата присъстваха заместник-кметът Росица Христова, близки на изявените наши волейболисти, в чиято памет се провежда събитието и не малко почитатели на волйбола.
След еднодневната надпревара, най-добър се оказа отборът на ВК "Ботев" - гр.Ихтиман.
На финала се срещна с този на Етрополе. Срещата завърши при резултат 3:1 и ихтиманци грабнаха първото място от XII-тото издание на Мемориалния турнир "Асен Борисов".
Класирането:
- І място -  ВК "Ботев" - гр.Ихтиман
- ІІ място - ВК"Етрополе" – гр.Етрополе.
- ІІІ място - ВК " Медиус" - гр.Сандански
- ІV място - ВК "Хектор" - гр.София
Индивидуланите награди:
-Най-добър нападател - Кристиян Тимов - ВК "Медиус"
-Най-добър разпределител - Деян Рачев - ВК"Етрополе"
-Най-добро либеро - Ивелин Димитров - ВК "Хектор"
-Най-добрър състезател - Стоян Мирчев - ВК "Ботев"
Наградите връчи Стефан Борисов - син на Асен Борисов.